Spoštovani!
Naj vas, dragi pevci, pevke, zborovodje, cenjeni poslušalci, najprej prav lepo pozdravim.
Namen letošnje 52. pevske revije Primorska poje je, da ponovno združimo in zberemo pevske zbore, da jih po skoraj enoletnem molku spet obudimo in da z njimi ponovno povzdignemo moč glasbe, moč zborovske pesmi.
Letošnja Primorska poje je prav posebna, saj bo potekala en dan. Nastopi zborov se bodo vrstili od jutra do večera. Petje na ulicah, v vaseh in mestih naj bi bilo opomin, da smo, pevci in poslušalci, odvisni od petja, od glasbe, da je to nekaj, kar potrebujemo vsak dan, prav tako kot hrano in zrak.
Naš maloštevilni, a trdoživi narod, je svojo moč od nekdaj črpal v kulturi. Prav jezik, umetnost in petje sta bila tista, ki sta nas ohranjala pri življenju in povezovala v enost.  20. junija bomo počastili 30 let naše preljube samostojne Slovenije, 80 letnico ustanovitve Osvobodilne fronte ter 100 letnico skladatelja in zborovodje Zorka Hareja.
Iz vsega srca se najlepše zahvaljujem vam, pevkam, pevcem in zborovodjem, ki dihate z in za Primorska poje, saj ste dokaz, da živimo za glasbo, petje in da se lahko združimo v akordih in harmoniji glasbe kljub vsem postavljenim omejitvam. Brez druženja in tesnih stikov, a s polnim srcem in željo po boljšem jutri.
S pesmijo si vlivajmo moč. Naj bo slišna, pronicljiva in opazna. Z njo vzgajajmo in ustvarjajmo danes, jutri in v prihodnja leta.
Želim vam pronicljivo prireditev. Naj napolni vaša jadra s svežim zrakom in naj vas ponese novim doživetjem naproti.
Z lepimi pozdravi
Janja Konestabo, predsednica Zveze pevskih zborov Primorske