Pevski zbor v življenju posameznika pomeni preseganje osnovnega namena, to je petja in učenja uporabe svojega glasu. Pomembne kvalitete so možnost sproščenega izražanja čustev, zadovoljstvo pri soustvarjanju skupnega, doseganje osebne harmonije in nenazadnje zadovoljevanje kulturnih in socialnih potreb.
Prav veselje in ljubezen do soustvarjanja glasbenih trenutkov je vezivo, ki je povezalo 16 pevk in pevcev, korepetitorko Marjetko Humar Bensa in zborovodkinjo Ingrid Kragelj v mešani pevski zbor AmorVincit. Ime AmorVincit izhaja iz latinščine in dobesedno pomeni ”Ljubezen zmaguje”.
S prvimi vajami so začeli marca 2019. Že v svoji prvi, bogati pevski sezoni, so aktivno soustvarjali kulturni utrip v domačem okolju in tujini. Prepevali so na proslavi ob dnevu državnosti, poletnem večeru Sanje pod zvezdami, obeležili otvoritev jaslic v samostanu, izvedli božični koncertsoorganizirali dobrodelni koncert, sodelovali na območni reviji pevskih zborov in nenazadnje, uspešno gostovali pri slovenskih društvih v Zadru, Šibeniku in Splitu na Hrvaškem. Zbor deluje kot sekcija Kulturnega društva Sanje Nova Gorica.
Zbor se veseli sodelovanja z drugimi društvi in kulturno umetniškimi sestavi. Pišite nam na e-naslov ingrid.kragelj@gmail.com.