Kulturno društvo Sanje je bilo ustanovljeno 2013 V okviru društva že deluje ŽePZ Sanje. V ustanavljanju so še druge skupine, ki bodo bogatile program društva.

ŽePZ Sanje šteje 31 pevk. Od vsega začetka ga vodi zborovodkinja gospa Jožica Golob. Zbor ima širok repertoar pesmi za razne priložnosti in sodeluje na raznih prireditvah v domačem kraju in izven ter sodeluje na dobrodelnih koncertih, kakor tudi na prireditvah Primorska poje.
Prizadeva si za sodelovanje z drugimi kulturnimi društvi doma in izven matične domovine. V prvem letu samostojnega delovanja je bilo izvedeno lepo število samostojnih koncertov, ki so navdušili občinstvo. Namen društva je povezovati in navduševati mlade talente, da ohranjajo kulturno dediščino in s tem bogatijo slovenski kulturni prostor, zato na koncertih sodelujejo tudi mladi vokalist in instrumentalisti, gojenci glasbene šole ter najmlajši s plesnimi točkami. S takim načinom se predstavijo širši javnosti in obogatijo in popestrijo program. Zbor je letos, na tekmovanju pevskih zborov goriške, dosegel visok uspeh, kar potrjuje kvaliteto pevskega znanja in je hkrati tudi zaveza za nadaljne delo in učenje zahtevnejših skladb.
Z veseljem sprejmemo vsako novo pevko. Zatorej pridružite se nam, da bomo skupaj bogatili osebne odnose in uživali v pevskih dosežkih.

Za vse informacije smo vam na voljo na št. 031 220 517