Vokalna skupina Chorus ’97 prihaja Mirna pri Gorici, sestavljajo pa jo pevci iz slovenskih krajev z obeh strani državne meje. V svoj repertoar uvrščajo ljudske in umetne pesmi domačih in tujih skladateljev, ne izognejo pa se tudi polifoniji, črnski duhovni in seveda sakralni pesmi.
Skupina je prepevala že v številnih krajih in državah, od Kanade in ZDA na turneji leta 2004, raznih krajev v Italiji, Avstriji in Češkem ter na turneji v Rusiji leta 2011.
Seveda so prekrižarili tudi Slovenijo do Dolenjske, Štajerske in Prekmurja.
Posneli so tudi zgoščenko z naslovom Pomlad pod Krasom.

Na tekmovanjih primorskih pevskih zborov in malih skupin v Postojni je Vokalna skupina Chorus ’97 sodelovala dvakrat in prejela srebrno priznanje, na Reviji pevskih zborov Goriške pa je bila skupina po oceni strokovne spremljevalke uvrščena v 1.- državno raven.
Septembra 2013 so se prvič udeležili mednarodnega zborovskega tekmovanja, in sicer v Riminiju v Italiji, kjer so za svoj nastop prejeli bronasto priznanje.

Zborovodkinja Laura Winkler Klanjšček vodi Vokalno skupino Chorus ’97 od jeseni leta 2006.
Svojo glasbeno pot je začela kot pianistka v Glasbeni šoli Nova Gorica, kjer je končala tudi študij solopetja. Z vstopom na orglarsko šolo je postala organistka in zborovodkinja v Čepovanu, kjer je to vlogo vestno opravljala 10 let. Laura si je glasbeno izobrazbo pridobila s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sedaj poučuje nauk o glasbi in klavir, a časa ji ne zmanjka niti za povabila na slovesnosti in prireditve, kjer nastopa kot pevka solistka.

Spletna stran: www.chorus97.tk