Pevski sestav bo v februarju 2021 praznoval 25. obletnico delovanja. Vsa leta je deloval  kot Idrijski oktet, ki je sčasoma prerasel število osem in se tako v zadnjih dveh letih preimenoval v Idrijski neoktet. Z imenom so želeli pokazati, da glavnina pevcev ostaja ista, pridružilo pa se jim je nekaj  članov, ki so jih z veseljem sprejeli v svoje pevske vrste. Skozi vsa leta se oktet/neoktet  trudi, da bi se tudi pevsko razvijal in izobraževal na področju zborovskega petja. S pomočjo zunanjih izvajalcev jim to tudi uspeva.

Idrijski neoktet je aktiven predvsem v svojem domačem kraju, v Idriji, saj skorajda ne mine kulturni dogodek brez njihove zapete pesmi. Ponosni so na to, da vsa ta leta ohranjajo tradicijo in kulturno izročilo domačega kraja. Pripravili so tematski koncert, ki so ga izvedli ob  obletnici rojstva Zorka Prelovca, koncert, kjer so obeležili idrijske cerkvene skladatelje-Leopolda Belarja, Leopolda Cveka, posneli  kar nekaj Rudarskih himn  ob spremljavi trobilnega kvinteta…Letos pripravljajo slavnostni koncert ob 30. obletnici naše države , zunaj,  v parku, kjer stoji  spomenik borcev za samostojno Slovenijo.

Vsa ta leta sodelujejo tudi z drugimi ustvarjalci iz Idrije in bližnje okolice na področju petja, tehniške zapuščine Idrije , likovnega in literarnega ustvarjanja . Rudarstvo, čipka, najstarejša pihalna godba v Evropi in drugi delujoči segmenti na področju kulture in razvijajočega turizma  v Idriji  so tudi del Idrijskega neokteta. Veseli so, da oblikujejo marsikateri kulturni program v povezavi z živosrebrno dediščino. Ob srebrnem jubileju si želijo, da želja po lepo zapeti ljudski pesmi in skupnem druženju ne mine. Idrijski neoktet že od vsega začetka vodi Elizabeta Lampe.