Vokalna skupina Chorus’97 Miren

Moške vokalne skupine, Moški pevski zbori, Pevski sestavi, Pevski zbori, Vokalne skupine

Vokalna skupina Chorus ’97 prihaja Mirna pri Gorici, sestavljajo pa jo pevci iz slovenskih krajev z obeh strani državne meje. V svoj repertoar uvrščajo ljudske in umetne pesmi domačih in tujih skladateljev, ne izognejo pa se tudi polifoniji, črnski duhovni in seveda sakralni pesmi.
Skupina je prepevala že v številnih krajih in državah, od Kanade in ZDA na turneji leta 2004, raznih krajev v Italiji, Avstriji in Češkem ter na turneji v Rusiji leta 2011.
Seveda so prekrižarili tudi Slovenijo do Dolenjske, Štajerske in Prekmurja.
Posneli so tudi zgoščenko z naslovom Pomlad pod Krasom.

Na tekmovanjih primorskih pevskih zborov in malih skupin v Postojni je Vokalna skupina Chorus ’97 sodelovala dvakrat in prejela srebrno priznanje, na Reviji pevskih zborov Goriške pa je bila skupina po oceni strokovne spremljevalke uvrščena v 1.- državno raven.
Septembra 2013 so se prvič udeležili mednarodnega zborovskega tekmovanja, in sicer v Riminiju v Italiji, kjer so za svoj nastop prejeli bronasto priznanje.

Zborovodkinja Laura Winkler Klanjšček vodi Vokalno skupino Chorus ’97 od jeseni leta 2006.
Svojo glasbeno pot je začela kot pianistka v Glasbeni šoli Nova Gorica, kjer je končala tudi študij solopetja. Z vstopom na orglarsko šolo je postala organistka in zborovodkinja v Čepovanu, kjer je to vlogo vestno opravljala 10 let. Laura si je glasbeno izobrazbo pridobila s študijem na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sedaj poučuje nauk o glasbi in klavir, a časa ji ne zmanjka niti za povabila na slovesnosti in prireditve, kjer nastopa kot pevka solistka.

Spletna stran: www.chorus97.tk