Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina

Mešani pevski zbori, Pevski sestavi, Pevski zbori

Kulturno umetniško društvo Primorje je nastalo iz dela oblikovane potrebe po poustvarjanju vrednot, ki človeka po napornem in težkem vsakdanu dvignejo v sfero človeške topline, radosti in zadovoljstva. V to društvo so se ob ustanovitvi leta 1980 združili ljubitelji petja, društvo pa neprekinjeno deluje še danes.

Zbor je tesno povezan z gradbenim podjetjem Primorje iz Ajdovščine, v okviru katerega je tudi nastal. Prav to mu daje svojevrsten pečat, saj ni ravno pogosto, da ima v okviru svojega delovanja neko gradbeno podjetje posluh za kulturne pobude.

Program zbora obsega slovensko ljudsko, umetno in sakralno glasbo, ter glasbo tujih avtorjev iz obdobja renesanse pa do danes.

V svojem 28-letnem delovanju je mešani pevski zbor Primorje pripravil vrsto uspešnih samostojnih koncertov doma, ter v tujini, redno je prisoten na občinskih in regionalnih zborovskih prireditvah.

Zbor je že večkrat gostoval v tujini, tako večkrat na Češkem, na Madžarskem, v Italiji, leta 1998 v Argentini, 2002 pa je ponesel slovensko pesem rojakom v daljno Avstralijo, leta 2005 in 2007 pa v Makedonijo.
V zboru trenutno poje 30 pevk in pevcev.

Zbor vodi ga. Nadja Bratina