Nagrajenci revije v Mariboru Naša pesem

By  •  23.23.2014 at 13:41  •  0 Comments

Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem (APZ UP) je pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija na tekmovanju slovenskih pevskih zborov Naša pesem, ki se je letos odvijalo v petek in soboto, 11. in 12. aprila 2014 v Mariboru, zopet dokazal, da sodi med najboljše slovenske zborovske sestave.

Letos se je prvič na tekmovanju predstavil tudi Ženski Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem. APZ UP je že četrtič zapored prejel zlato plaketo (92,7 točk), Ženski APZ UP, ki se je tekmovanja udeležil prvič, pa ravno tako odhaja domov z zlato plaketo (92 točk). Zbor se je žiriji in občinstvu predstavil z novitetama Paisaje mladega skladatelja Andreja Makorja in Otche nash iz cikla Dva dukhovniykh khora skladatelja Patricka Quaggiata, ki je prejel posebno priznanje za najboljšo noviteto, ter deli Bonum est confiteri Domino (Vyautas Miškinis), istrsko ljudsko Dajte novici na kolač (Ambrož Čopi) in Quem vidistis, pastores? (Andrea Gabrieli).

Ženski zbor je v tekmovalni program uvrstil skladbe Hodie christus natus est (G. P. da Palestrina), Er ist’s (Max Reger), Mračnina (Pavle Merku) in Zima (Lojze Lebič), za kar je poleg zlate plakete prejel še posebno priznanje za najboljši ženski zbor.

About the Author:

Aleksander Rebula, po poklicu informatik, po duši pa tenor in perfekcionist, je avtor tako prejšnjega, kot pričujočega spletnega mesta. Že vrsto let nam pomaga pri tehničnih zadevah v zvezi s promocijo na spletu in od časa do časa dobrovoljno sestavi kakšen članek. Je utanovitelj podjetja AiiA, programiranje, kjer svoje znanje in izkušnje pretvarja v različne programske rešitve, s poudarkom na spletnih aplikacijah.